понедельник, 13 февраля 2017 г.

Навчальний проект або Маршрутний квест?

Сьогодні на уроці інформатики відбувся старт нового проекту "Наповнюємо енциклопедію разом"
Перед цим ми пройшли опитування за допомого Гугл-форм. Як і мене, більшість учнів зацікавила тематика проекту, за результатами опитування. Тема Вікіпедії була мені вже знайома і цікаво дізнатися, яким же чином створити і розмістити свою статтю. Окрім того всі бажаючі отримали буклети щодо майбутнього проекту із короткою довідковою інформацією.
Після проходження попереднього тестування, вчителька оцінила рівень наших знань і підготовки і об`єднала в декілька окремих груп. Я буду працювати в групі із трьох учнів.
На уроці ми переглянули презентацію "Наповнюємо енциклопедію разом" Всі разом обговорили проблемні питання, поставлені перед нами завдання і яким чином ми будемо їх виконувати.  Тим паче зацікавило проблемне питання "Як стати відомим не виходячи із дома", адже мене вразило скільки людей кожного дня переглядає сторінки у Вікіпедії.
Після перегляду енциклопедії, працюючи в групі, ми обговорили функції кожного учасника групи  і тематику майбутньої статті. Нам потрібно буде знайти інформацію, підготувати фотографії і створити статтю присвячену памятникам рідного міста.  До того ж стаття повинна бути настільки цікавою і повною, щоб привернути увагу багатьох читачів. Сподіваюсь, вона буде корисною багатьом користувачам Мережі. 
Спочатку ми почали згадувати які є пам`ятники у нашому місті. Порівняли отримані результати із списком нашої вчителькі. Кожна група обрала за бажанням пам`ятник.
Потім ми переглянули презентацію щодо теоритичних основ зі створення статті в Вікіпедії і отримали роздруковану інструкцію з алгоритмом створення статті.
Також ми обговорили і отримали "Контрольний список для вікі-статті на Вікіпедії", для того щоб ефективно спланувати майбутню діяльність.
Наприкінці уроки ми заповнили таблицю "З-Х-Д", щоб потім порівняти очікування від проекту з тим, чого я досягну.
Але самим цікавим було то, що ми оформимо майбутню роботу у вигляді Маршрутного квеста. Тому наше домашнє завдання було створити маршрутний лист та обрати посади в нашій групі.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий