понедельник, 13 февраля 2017 г.

Етап "Як козаки інформацію шукали"

На наступний урок з проекту наша група підготувала зібрану інформацію з теми "Памятник Прометею" в електронному вигляді.
Доречі, ми тепер не просто  група, а "Козаки", тому будемо наше досладжування описувати як...
13 лютого. Перший пошуковий день. За маршрутним листом ми його назвали "Як козаки інформацію шукали"
Перед цим, в класі відбулося обговорення критеріїв, за якими  ми можемо оцінити наскільки достовірною є зібрана інформація.
Так, вчителька заздалегіть запропонувала нам принести перелік сайтів і друкованих джерел, де ми знайшли інформацію. Кожен із пунктів ми ще раз оцінили всередені групи за допомогою "Листа оцінки достовірності джерела інформації"
І, врешті-решт, ми відмовились від одного з них. http://www.dndz.in.ua/?page_id=1564 т.я. посилання було не актуальним.
Серед більшості використаних джерел інформації інших груп було багато Інтернет сторінок. Тому, ми ще раз нагадали правила безпечного пошуку інформації в Мережі. 
З поняттям достовірності також повязане поняття "авторського права". Вчителька наголосила, щоб ми звернули увагу на те, щоб ми використовували лише власні фотографії, ті, яким вже більше, ніж 70 років, або вже завантажені у Вікіпедію з ліцензією.
Наприкінці уроку ми обговорили план майбутньої статті. Порівняли її структуру з контрольним списком, переглянули приклади інших архітектурних статтей і зупинились на таких основних розділах:
1. Коротка відомість про памятник
2. Історія створення
3. Коротка біографічна відомість про скульптора
Домашнім завданням було структурувати зібрану інформацію, стисло і лаконічно її оформити, зробити за потребою обробку фотографії, перевірити правопис тексту. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий